Keuring Elektriciteit – € 140 per zekeringenkast
– alles inclusief

Wij bieden u de mogelijkheid om samen met de uitvoering van de EPC-audit een elektrische keuring te laten gebeuren. Hiervoor werken we samen met een erkend keuringsbureau. Deze keuring is in sommige gevallen noodzakelijk bij de verkoop van een woning.

Bij de verkoop van een woning gebouwd voor 1981 (invoering van AREI) is de verkoper vanaf 2008 verplicht om een keuringsattest van de elektrische installatie voor te leggen. Als de notaris niet beschikt over het attest mag de verkoop niet plaatsvinden.

De eigenaar van een woning gebouwd na 1981 beschikt normaal over een attest. Als de verkoper niet meer in het bezit is van dit attest, moet hij bewijzen dat het huis gebouwd is na 1981. De notaris moet dit in de akte vermelden en noteren dat de verkoper zijn verslag verloren heeft.

Een keuring is 25 jaar geldig en moet daarna opnieuw worden aangevraagd. Huizen van voor 1981 die na deze datum hun elektriciteit hebben verzwaard, beschikken meestal over een keuringsattest.

De keuring moet uitgevoerd worden door een erkend keuringsorganisme. Het keuringsverslag mag zowel positief als negatief zijn. Als vermeld wordt dat de installatie niet conform het AREI is mag de woning dus verkocht worden. Enkel als er geen attest is moet de verkoop opgeschort worden.

Bij een negatief keuringsverslag heeft de koper tot 18 maanden na de verkoop de tijd om de geconstateerde inbreuken te corrigeren en een nieuwe keuring aan te vragen.